Ajankohtaista

Lämmönjakokeskusten keväinen huoltosopimuskierros on valmistunut. Sopimushuoltojen tarkastusraportit ovat luettavissa Online-palvelussamme.

Online-palveluun pääset kirjautumaan osoitteessa: https://asiointi.palvelunne.fi/hlv/

Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa Online-palvelun kirjautumiseen sekä käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

 

 

 


Toimintapolitiikkamme sekä vuoden 2020 vuosikertomus ja ympäristöraportti on julkaistu. Tutustu PDF-julkaisuihin alta.

Toimintapolitiikka

Vuosikertomus 2020

Ympäristöraportti 2020

 

 


Kaukolämpö tuotettiin Hyvinkäällä vuonna 2020 yli 95 %:sti hiilineutraalisti. Hiilineutraalin lämmön osuus oli historiallisen suuri. Fortumin Riihimäen laitoksella tuotetun Ekolämmön osuus oli 88 %. Pelleteillä tuotettiin lämmöstä noin 5 %. Teollisuuden hukkalämpöjen ja biokaasulla tuotetun lämmön osuus oli noin 3 %. Maakaasun osuus jäi vain 4 %:iin.

Kaukolämmön tuotannossa käytetyt lämmönlähteet Hyvinkäällä vuonna 2020


PAIKALLISET HUKKALÄMPÖJEN KAUSIVARASTOINNIN MAHDOLLISUUDET  TUTKITAAN NELJÄN YHTIÖN YHTEISHANKKEESSA 

 

Neljä Hyvinkään-Riihimäen alueella toimivaa yritystä selvittävät yhteisellä tutkimuksella mahdollisuuksia hukkalämpöjen kausivarastointiin. Tutkimuksen toteuttavat yhdessä Hyvinkään Lämpövoima Oy, Riihimäen Kaukolämpö Oy, H.G. Paloheimo Oy ja Fortum Waste  Solutions Oy.  

Kausivarastoinnin avulla pystytään entisestään tehostamaan Fortum Waste Solutions Oy:n Riihimäen jätteenkäsittelylaitoksen hukkalämmön talteenottoa ja hyödyntämistä Riihimäen  ja Hyvinkään kaukolämpöverkoissa. Samoin sen avulla pystytään mahdollistamaan muiden mahdollisten hukka- ja prosessilämpöjen hyödyntäminen, ja käyttämään nämä talvikaudella  kaukolämpöverkkojen lämmöntuotannossa. Kausivarastoinnilla korvattaisiin talvikaudella maakaasun käyttöä, jolloin hiilineutraalin lämmön osuus Hyvinkäällä ja Riihimäellä kasvaisi lähelle 100 %:a.


Tutkimuksen toteuttajaksi on valittu Geologian tutkimuskeskus GTK. Tutkimuksen painopiste  on perinteistä maalämpöä syvemmälle ulottuvissa ratkaisuissa ja lämmön maanalaisessa  varastoinnissa. Tutkimuksen yhteydessä selvitetään mm. kausivarastoinnin potentiaali alueella, kausivarastoinnille sopivat sijaintipaikat, alustava mitoitus ja tekninen määrittely sekä arvioidaan investointi- ja käyttökustannukset varaston elinkaaren aikana. Selvitys käynnistyy kesäkuussa ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2021 loppuun mennessä.