Jakelu - Lähes 100% toimitusvarmuus

Korkea toimitusvarmuus perustuu niin perus- ja varatuotantolaitoksiin kuin myös luotettavaan ja säävarmaan kaukolämpöverkkoon. Kaukolämpöverkko on suurimmaksi osaksi maanalle sijoitettu kaksiputkijärjestelmä, jolla siirretään tuotantolaitoksilla lämmitetty vesi kaukolämmön menoputkessa asiakkaan lämmönjakokeskukselle ja edelleen lämmönjakokeskuksella jäähtynyt vesi paluuputkessa takaisin tuotantolaitokselle lämmitettäväksi. 

Maanalaisena putkijärjestelmänä kaukolämpöverkosto on huomaamaton ja ympäristölle turvallinen ratkaisu. Siinä kiertävä kaukolämpövesi on ympäristölle ja ihmiselle kemialliselta koostumukseltaan vaaratonta puhtaaksi ja hapettomaksi käsiteltyä vettä, mikä on värjätty mahdollisten vuotojen havaitsemiseksi vihreällä elintarvikevärillä. Ulkolämpötilasta riippuen kaukolämmön menoveden lämpötila vaihtelee 75-120 C ja paluuveden 40-50 C asteen välillä. Hyvinkäällä kaukolämpöverkoston paine on korkeimmillaan n. 10 bar (ilmakehän paine 1bar). 

Hyvinkäällä kaukolämpöverkoston pituus on yli 165 km kattaen suurimman osan kaupunkialueesta. Lisäksi Kallionopon logistiikka-alueella on erillinen aluelämpöverkko. Keskusta-alueella lämmöntoimitus on varmennettu käyttämällä eri kaupunginosiin useampaa reittiä kaukolämpöverkoston siirtojohdoille. Verkoston lähes 100% toimitusvarmuus pidetään yllä säännöllisellä kunnossapidolla ja uusimalla suunnitelmallisesti verkostoa vuosittain.

Tutustu kaukolämpöverkostoon alla olevasta linkistä:

Kaukolämpökartta