Lämpövoima muistaa jouluna päiväkoteja ja Kytäjän kissataloa

Vuosi 2021 lähenee loppuaan ja on aika rauhoittua joulun viettoon

Tämän vuoden joulumuistamiset on kohdistettu edistämään pihapelikulttuuria hyvinkääläisissä päiväkodeissa sekä tukemaan eläinsuojelutyötä Kytäjän kissatalolla.

Pallot pyörimään päiväkotien pihapeleissä!

Hyvinkään Lämpövoima ja Hyvinkään Palloseura ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka toimivat jatkossa yhä vahvemmin yhdessä hyvinkääläisten lasten ja nuorten liikkumisen edistämiseksi. Tänä jouluna Lämpövoima lahjoittaa 40 uutta jalkapalloa, jotka Hyps toimittaa edelleen hyvinkääläisiin päiväkoteihin kovaa käyttöä varten.

- ”Meillä tavoitteena on tukea pitkäjänteisesti hyvinkääläisten lasten ja nuorten monipuolista liikkumista ja harrastamista useiden eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Viime aikoina on julkisuuteen nostettu huoli pihapelikulttuurin katoamisesta. Toivomme, että tällä keinoin pystymme osaltamme auttamaan tämän kulttuurin säilymisessä Hyvinkäällä ja aktivoimaan lapsia pallopelien pariin.”, kertoo Hyvinkään Lämpövoiman asiakkuus- ja verkostopäällikkö Sami Pesonen.

Hypsille nyt toteutettava vastuullisuusteko on jatkumoa aiemmin syksyllä järjestetylle lajikokeilutapahtumalle.
- ”Järjestimme alkusyksystä useimmissa hyvinkääläisissä päiväkodeissa eskareille ja viskareille jalkapallon lajikokeilutapahtuman, mutta valitettavasti silloin Palloliitolta saatuja lahjoituspalloja ei ihan kaikille riittänyt. On mahtava homma, että Lämpövoima täyttää nyt tuolloin jääneen tyhjiön ja palloja saadaan päiväkoteihin. Ne tulevat kovaan käyttöön ja kovaan tarpeeseen”, innostunut Hypsin toiminnanjohtaja Janne Bruun kertoo.

Hyvinkään Lämpövoiman Sami Pesonen viemässä jalkapalloja Metsäkuusen päiväkodin lapsille

Metsäkuusen päiväkodin lapset valmiina testaamaan uusia palloja.


Toinen Lämpövoiman ja Hypsin yhteinen joulunajan ponnistus lasten ja nuorten liikkumisen edistämiseksi liittyy vähävaraisten jalkapalloharrastajien varustehankintojen tukemiseen. Hyps kartoittaa tuettavat lapset ja nuoret oman hyvinkääläisen jalkapalloperheensä kautta.

Kytäjän kissatalolla tehdään arvokasta suojelutyötä pieneläinten puolesta

Kävimme joulun alla myös toimittamassa jouluruokaa Hyvinkään Eläinsuojeluyhdistyksen ylläpitämälle Kytäjän kissatalon asukkaille. Eläinsuojeluyhdistys tekee arvokasta työtä pieneläinten eteen Hyvinkäällä ja se toimii pitkälti vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksellä on sopimus Hyvinkään kaupungin kanssa löydettyjen pieneläinten vastaanottamisesta, koiria lukuun ottamatta.

Kissatalolla on pitkät perinteet Kytäjällä ja nykyisellä paikallaan Hyvinkään kaupungin omistamassa kiinteistössä se on toiminut jo neljännesvuosisadan. Kissatalolla on vuosittain asukkaita noin 150 kappaletta, joista suurin osa matkaa edelleen talolla vietetyn ajan jälkeen uusiin koteihin. Ennen luovutusta kissojen terveyden tila varmistetaan mm. rokotuksin.

Hyvinkään Lämpövoiman Sami Pesonen viemässä ruokaa Kytäjän kissatalon asukkaille

Kytäjän kissatalolla tehdään arvokasta työtä eläinsuojelun eteen Sini Hietasen johdolla.