Uusi verkostomestari esittäytyy

Verkostomestari Lari Vuori pitää huolta Hyvinkään kaukolämpöverkostosta

Haastattelimme Lämpövoiman uutta verkostomestaria Lari Vuorta ja kyselimme hänen uudesta toimenkuvastaan sekä mietteitä energia-alasta.

 

Kuvassa Hyvinkään Lämpövoiman verkostomestari Lari Vuori

Kuvassa Hyvinkäään Lämpövoiman verkostomestari Lari Vuori.

 

Kuka olet ja millainen on työhistoriasi Lämpövoimalla?

Olen Lari Vuori 26-vuotias energiatekniikan opiskelija ja Verkostomestari Hyvinkään Lämpövoimalla. Olin ensimmäisen kerran kesätöissä HLV:llä vuonna 2012. Aloitin vakituisena työntekijänä huhtikuusta 2014. Toimin aluksi asentajana ja lisäksi toimenkuvaani kuului valvomon operaattorin tuurauksia.

Mikä sinut sai kiinnostumaan energia-alasta?

Energia-ala on monipuolinen ja elää jatkuvassa murroksessa. Säädökset, lämmöntuotantotekniikat ja -tavat muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti. Kiinnostus alaan ja tekniikoihin kasvaa työtä tehtäessä.  Energia-ala on myös yhteiskunnan huoltovarmuuden kannalta kriittinen ala, joten on etuoikeus olla turvaamassa ihmisten lämmönsaanti.

Myös työn ohessa suoritetut kaukolämpöasentajan ja -yliasentajan tutkinnot lisäsivät kiinnostusta alaan, kun pääsin verkostoitumaan muiden alalla työskentelevien henkilöiden kanssa ja kuulemaan heidän kokemuksistaan alalta.

Mitä verkostomestarin työkuvaan kuuluu? Millainen on normaali työpäiväsi?

Työ sisältää paljon aikatauluttamista ja projektien vetämistä, jossa täytyy ottaa monen tahon aikataulut huomioon. Kultaisen keskitien löytämiseen saa käyttää paljon resursseja.

Työpäivän aikana pienempiä haasteita tulee aina vastaan, koska kaikkia asioita ei kukaan tiedä. Yleensä vastaukset kuitenkin löytyvät yhtiön sisältä - kokemusta ja tietoa löytyy paljon HLV:n henkilöstöltä sekä välillä myös yhteistyökumppaneilta. Turhia kysymyksiä ei ole, niistä voi kehkeytyä vaikka uusia ideoita toimintaan.

Millaisissa asioissa asiakas voi ottaa sinuun yhteyttä?

Tiedotan asiakkaita ja käyn heidän kanssaan vuoropuhelua taloliittymien rakentamisen aikana. Minuun voi ottaa myös yhteyttä esimerkiksi käyttökatkoksiin liittyvissä asioissa sekä ilmoittaa, jos havaitsee kadulla vihertäviä kaukolämpövuotoja. Puhelimitse (019) 4580 216 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hlv.fi.