Vuosijäähtymän raportoinnin muutos

Tiedote 2.1.2017

Vuosijäähtymän raportoinnissa on tehty muutos vuoden 2016 vuosiraporteista alkaen. Jatkossa vuosijäähtymän raportoinnissa huomioidaan lämmityskuukausien jäähtymät. Muutoksella parannetaan jäähtymän raportoinnin tarkkuutta ja siten parannetaan asiakkaillemme toimitettavaa informaatiota laitteiston toimintakunnosta. Huoltosopimusasiakkaillemme muutos vuosijäähtymässä koskee myös kuukausiraporttia.

Vuosiraportit toimitetaan asiakkaillemme tammikuun laskun yhteydessä. Lisäksi asiakkaat pääsevät tutustumaan vuosiraporttiin Online-palvelun kautta. Online-palveluun kirjautumaan tapahtuu osoitteessa https://asiointi.palvelunne.fi/hlv/. Lämpövoiman Asiakaspalvelu palvelee Online-palveluun kirjautumiseen ja käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Jäähtymä on kaukolämmön meno- ja paluuveden lämpötilojen erotus eli se kertoo kuinka paljon kaukolämpöveden lämpötila laskee, kun kaukolämpövesi virtaa lämmönjakokeskuksen läpi. Tyypillisesti jäähtymä vaihtelee lämmönjakokeskuksen kunnosta ja mitoituksesta riippuen 25-50 C asteen välillä. Jäähtymä antaa asiakkaalle lisätietoa lämmönjakokeskuksen toimintakunnosta. Mitä suurempi jäähtymä on, sitä paremmin lämmönjakokeskuksen laitteet ja niiden säädöt toimivat.