Siirry sisältöön

Suuri asiakkaamme Ahlsell panostaa hiilineutraaliin ja alkuperätakuutodennettuun lämpöön

Ahlsell toteuttaa historiansa suurimman investoinnin Hyvinkäälle Kallionopossa sijaitsevaan logistiikkakeskukseen. Laajennushanke kasvattaa logistiikkakeskuksen pinta-alaa 50 %:lla ja nostaa varastoautomaation volyymin kaksinkertaiseksi. Tämä tarkoittaa noin 20 prosentin kasvua tehokkuuteen ja noin 25 prosentin nousua läpivirtausnopeuteen. Sen lisäksi, että hankkeesta hyötyvät asiakkaat ja toimittajat, vähentää lisäautomaatio pientavaran manuaalista käsittelyä ja parantaa henkilökunnan työergonomiaa sekä työssä viihtyvyyttä.

Ahlsellin laajennushankkeen vastuullisuustavoitteet ovat kunnianhimoiset: päämääränä on korkea BREEAM-luokitus. BREEAM on Euroopan johtava rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä. Kiinteistön ympäristöluokitus antaa tietoa kiinteistön ympäristösuorituskyvystä, kuten energiatehokkuudesta, materiaalivalinnoista, jätehuollosta ja ympäristöjohtamisesta.

Kallionopon lämpökeskus

 

Hyvinkään Lämpövoima luopuu samalla öljyn käytöstä Kallionopon alueen lämmöntuotannossa, ja korvaa fossiiliset polttoaineet ilma-vesilämpöpumpuilla. Investoinnin valmistuttua Ahlsellille toimitettava lämpö on kokonaan alkuperävarmennettua ja uusiutuvilla lämmönlähteillä tuotettua. ”Tällä on valtava vaikutus Ahlsellin hiilijalanjälkeen”, Ahlsell Suomen logistiikkajohtaja ja johtoryhmän jäsen Lauri Penttinen kommentoi.

”Meille on tärkeää olla omalta osaltamme tukemassa asiakkaidemme vastuullisuustavoitteita uusiutuvien energiaratkaisujen avulla. Olemme iloisia, että uusiutuva kaukolämpö on Ahlsellin valinta historiansa suurimman investoinnin lämmönlähteeksi. ” Hyvinkään Lämpövoiman toimitusjohtaja Sanna Kytömäki kommentoi.

Lue lisää aiheesta Ahlsellin tiedotteesta:

Ahlsellin historian suurin investointi varmistaa Hyvinkää…