Siirry sisältöön

Laskutus ja sopimukset

Sirpa ja Ville

Asiakaspalvelumme auttaa laskutukseen, asiakastietoihin ja sopimuksiin liittyvissä asioissa.

Tavoitat meidät helpoiten puhelimitse ja sähköpostilla.
Palvelemme maanantaista torstaihin klo 9.00-15.00 ja perjantaisin klo 9.00-12.15.

Laskutuksen yhteystiedot:

Puhelin: (019) 4580 215
Sähköposti: laskutus@hlv.fi

Kaukolämmön laskutus

Laskutus ja lämpölasku

Kaukolämpö laskutetaan kuukausittain jälkikäteen. Mittaus perustuu kiinteistön todelliseen, mitattuun lämmönkulutukseen. Kaukolämpölasku sisältää asiakkaan valitsemasta kaukolämpötuotteesta riippuen joko perusmaksun ja energiamaksun, tai kuukausimaksun ja energiamaksun. Lasku voi sisältää myös asiakkaan tilaamia lisäpalveluja.

Perusmaksu/kiinteä kuukausimaksu

Perusmaksu on kiinteä, ja se perustuu kiinteistön kaukolämpötehoon. Osassa kaukolämpötuotteita on kiinteä kuukausimaksu, joka sisältää perusmaksun lisäksi erilaisia palveluja. Perusmaksulla katetaan kaukolämpöverkoston sekä kaukolämmön tuotannon kunnossapitokustannuksia ja investointeja sekä kaukolämpöön sisältyviä ilmaisia palveluja (mm. neuvonta ja vikailmoituspalvelu).

Energiamaksu

Energiamaksu perustuu kiinteistön toteutuneeseen lämmönkulutukseen, joka mitataan etäluennan avulla kuukausittain. Energiamaksulla katetaan lämmöntuottamiseksi hankittavan energian ja polttoaineiden kustannuksia sekä lämmöntuotannon muita käyttökustannuksia.

Haluatko vaihtaa lämpösopimuksen omistajaa?

Omistajan vaihto tehdään sähköisellä Sopimuksen siirtolomakkeella, jonka vanha omistaja allekirjoittaa sähköisesti pankkitunnuksilla. Lomake lähetetään automaattisesti asiakaspalveluumme.

Asioi vaivatta verkossa

Tiesithän, että voit hoitaa sopimuksiin ja laskuihin liittyviä asioitasi vaivatta online-palvelussamme? Online-palvelun ohella löydät viimeisimmät laskutus- ja kulutustiedot myös kuukausittain toimitettavalta laskulta. Online-palveluun pääset alla olevasta linkistä.

Lämmöllä sinua palvelee

Sirpa Lilja

Sirpa Lilja

Palveluasiantuntija

Laskutus ja sopimusmuutokset

ville r

Ville Rouvinen

Palveluinsinööri

Myynti ja tekninen asiakaspalvelu