Siirry sisältöön

Älykäs lämmönjakokeskus – tarkkaan energian seurantaan ja optimointiin

Hyvinkään Lämpövoima jatkaa tuotekehitystä älykkäiden lämmitysratkaisuiden parissa tänäkin vuonna ja aikoo tuoda vuoden 2023 loppuun mennessä tuotevalikoimaansa älykkäät lämmönjakokeskukset. Älykäs lämmönjako on suunnattu suuriin ja keskisuuriin kiinteistöihin.

Lämmönjakokeskus

Mikä on älykäs lämmönjakokeskus?

Älykäs lämmönjakokeskus perustuu älykkääseen automaatioon, tiedonkeruuseen ja tiedon analysointiin. Tämä teknologia mahdollistaa lämmönjakokeskuksen optimoinnin ja ohjauksen reaaliaikaisesti, jolloin energiaa tuotetaan ja jaetaan tehokkaammin kuin perinteisissä järjestelmissä.

 

Kuinka älykäs lämmönjakokeskus toimii?

Älykäs lämmönjakokeskus kerää jatkuvasti tietoa eri lämmitysjärjestelmien ja kulutuksen tilasta. Se analysoi kerätyn tiedon avulla esimerkiksi ulkolämpötilaa, rakennusten lämpötiloja, lämmitystarpeita ja energiakulutusta. Tämä antaa meille tarkkaa tietoa energiantarpeesta ja auttaa optimoimaan lämmityksen tuotannon ja jakelun kiinteistössä.

Älykäs lämmönjakokeskus kykenee myös ennakoimaan lämmitystarvetta eri tilanteissa. Se ottaa huomioon sääennusteet, rakennusten ominaisuudet ja aikaisemmat lämmitystiedot ennustaakseen tulevaa energiantarvetta. Tämä mahdollistaa resurssien tehokkaan käytön ja vähentää tarpeetonta energiankulutusta.

 

Mitkä ovat älykkään lämmönjakokeskuksen hyödyt?

Älykäs lämmönjakokeskus tarjoaa lukuisia etuja sekä käyttäjille että ympäristölle.

Energiansäästö

Älykkään ohjauksen ansiosta lämmönjakokeskus pystyy optimoimaan energian tuotannon ja jakelun, joka voi johtaa merkittäviinkin energiansäästöihin ja alentaa lämmityskustannuksia.

Parantunut jäähtymä

Älykäs lämmönjako toteutetaan väliottokytkentä -menetelmällä, joka parantaa kaukolämpöveden jäähtymää ja hyödyttää asiakasta hinnoittelussa.

Päästöjen vähentäminen

Tehokkaampi energiankäyttö ja optimaalinen ohjaus vähentävät päästöjä ja edistävät kestävää kehitystä. Älykäs lämmönjakokeskus mahdollistaa siirtymisen kohti vähähiilistä energiantuotantoa.

Luotettavuus ja toimitusvarmuus

Reaaliaikainen seuranta ja ennakoiva ohjaus takaavat lämmitysjärjestelmän luotettavuuden ja toimitusvarmuuden. Häiriöiden havaitseminen ja korjaaminen tapahtuu nopeasti, mikä parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Joustavuus ja skaalautuvuus

Älykkään lämmönjakokeskuksen avulla on mahdollista helposti mukauttaa lämmitysjärjestelmää vastaamaan muuttuvia tarpeita etäyhteyksin. Se skaalautuu eri kokoisiin kiinteistöihin ja mahdollistaa joustavuuden eri energialähteiden käytössä.

 

Miten Hyvinkään Lämpövoima hyödyntää älykästä lämmönjakokeskusta?

Hyvinkään Lämpövoima on sitoutunut kehittämään kestäviä energiaratkaisuja ja hyödyntämään älykkään lämmönjakokeskuksen etuja. Olemme tehneet merkittäviä investointeja älykkäisiin järjestelmiin ja teknologiaan, jotta voimme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua.

Älykäs lämmönjakokeskus on jo otettu käyttöön muutamissa kiinteistöissä Hyvinkään alueella. Älylämmönjakokeskus tuo hyötyjä sekä kiinteistölle että energiayhtiölle.

Seuraamme tarkasti teknologian kehitystä ja pyrimme jatkuvasti parantamaan lämmityspalvelujamme tarjoamalla asiakkaillemme entistä älykkäämpiä ratkaisuja.