Siirry sisältöön

Caruna toimittaa suurjänniteliittymän Sahanmäkeen rakentuvaa sähkökattilaa varten

Hyvinkään Lämpövoima rakentaa sähkökattilan Sahanmäen lämpökeskukseen osana yhtiön hiilineutraalisuusstrategiaa. Caruna toimittaa Sahanmäkeen 20 MVA:n suurjänniteliittymän, jolla sähkökattila liitetään sähköverkkoon. Liittymän rakennustyöt alkavat vielä tämän vuoden aikana.

Sähkökattilalla on tarkoitus tuottaa lämpöä sekä suoraan kaukolämpöverkkoon että Hyvinkään Kulomäkeen suunnitteilla olevaan lämmön kausivarastoon silloin kun sähkön markkinahinta on edullinen. Investoinnilla korvataan fossiilisia polttoaineita.

“Sähkökattilainvestoinnilla fossiilisten polttoaineiden osuus tulee pienenemään hyvin pieneksi, ja fossiilisten osuus lämmöntuotannossa on tämän jälkeen Hyvinkäällä enää vain noin kolme prosenttia. Sähkökattila korvaa öljyn, maakaasun ja pelletin käyttöä kaupunkilaisten lämmityksessä”, kertoo Hyvinkään Lämpövoiman tuotantopäällikkö Otto Kingelin.

Hyvinkää lämpenee jo nyt 90 %:sti hukka- ja biolämmöillä. 100 %:sti hiilineutraalia lämmöntuotantoa tavoitellaan vuoteen 2026 mennessä.

”Uusi sähkökattila ja vahvistettava sähköverkkoyhteys toimivat erinomaisena esimerkkinä uudenlaisesta systeemi-integraatiosta energiajärjestelmässä. Sähkökattilalla voidaan ladata ja priimata Kulomäen sorakuopalle suunniteltavaa lämmön kausivarastoa sähkön markkinahinnan ollessa alhainen. Sähkökattila toimii myös merkittävänä joustoelementtinä mm. sähköjärjestelmän suurkuormitustilanteissa ja vahvistaa sekä lämpöjärjestelmän että sähköjärjestelmän huoltovarmuutta.” sanoo Hyvinkään Lämpövoiman toimitusjohtaja Sanna Kytömäki.

Lue Carunan tiedote aiheesta

Kuvassa vasemmalta Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen, Hyvinkään Lämpövoiman toimitusjohtaja Sanna Kytömäki, Hyvinkään Lämpövoiman tuotantopäällikkö Otto Kingelin ja Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen