Siirry sisältöön

Hyvinkään kaupunkikonsernin etäluentapalvelu tuottaa reaaliaikaista mittaustietoa

Uutisoimme keväällä ainutlaatuisesta yhteistyöhankkeesta, jossa Hyvinkäälle rakennetaan kaupunkikonsernin yhteiskäyttöön uudenlainen etäluentaverkko, jolla voidaan lukea esimerkiksi energia, vesi- ja olosuhdemittareita. Lue hankkeen etenemisestä ja siitä, kuinka etäluentaverkon edut ulottuvat asiakkaidemme saataville.

Miten hanke on edennyt?

Kevään ja alkukesän aikana etäluentaverkon asennustyöt saatiin valmiiksi. Nyt etäluentaverkko on käytössä Hyvinkään alueella, ja sen avulla luetaan kattavasti erityyppisiä mittareita ja huoneantureita. Sisäilmaolosuhdemittauksia on otettu kesän aikana käyttöön yhdessä koulussa ja yhdessä päiväkodissa. Mittaukset kertovat kuinka kiinteistöjen ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmät toimivat. Etäluentaverkon tukiasemien asennuspaikkoina toimivat kaupunkikonsernin rakennukset kuten Lämpökeskusten piiput ja vesitornit. Tukiasemien asennuksien jälkeen etäluentaan on kytketty jo noin 2000 uutta mittaria.

Kuvia etäluentaverkon asennuksesta

Etäluentaverkosta on moneksi

Hyödynnämme etäluentaverkkoa Hyvinkäällä kaukolämpömittareiden, vesimittareiden ja olosuhdemittareiden reaaliaikaiseen luentaan. Lisäksi pystymme tarjoamaan palveluna taloyhtiöille huoneistokohtaisten vesimittareiden langatonta etäluentaa. Etäluentaverkon tarjoamat edut ulottuvat asiakkaidemme saataville kaukolämpötuotteidemme myötä. Esimerkiksi asiakkaan tilatessa FIKSULÄMPÖ-tuotteen, asiakkaan kiinteistöön asennetaan langattomasti toimivat huonelämpötila-anturit. FIKSULÄMPÖ sopimuksen jälkeen hoidamme uudet mittarit, anturit ja niiden asennuksen helppona avaimet käteen palveluna.

Fiksulämpö – ensiaskel kohti energiatehokkuutta

FIKSULÄMPÖ auttaa asiakasta ottamaan ensiaskeleet energiatehokkuustyössä. Sen tarkoituksena on auttaa asiakasta tunnistamaan kannattavat energiansäästötoimenpiteet ja ymmärtämään, kuinka kiinteistön lämmitysjärjestelmä toimii. Asiakkaalle toimitetaan asiakasportaaliin tunnukset, jossa voi seurata kiinteistön energian ja vedenkulutusta sekä sisälämpötiloja. Lisäksi energia-asiantuntijamme auttaa tunnistamaan mahdolliset energiatehokkuustoimenpiteet hyödyntämällä kiinteistöstä kerättyjä mittaustietoja ja käymällä kiinteistössä paikan päällä.

Kuva taloyhtiön lämpötiloista etäluentapalvelussa

Etäluentapalvelun käyttöönoton jatkuminen

Tukiasemien asennuksien jälkeen olemme nyt etäluentaverkon hyödyntämisvaiheessa. Jokainen projektissa mukana ollut toimija voi lisätä mittauksiaan verkkoon omien aikataulujensa mukaisesti. Lisäksi otamme antureita käyttöön asiakkaidemme tilauksien mukaisesti. Tällä hetkellä esimerkiksi sisälämpötila-antureita on varastossa saatavilla käyttöön vielä seuraavalle lämmityskaudelle.

Hyvinkään kaupunkikonsernin etäluentapalvelu

  • olosuhteiden sekä energian ja veden käytön valvonta ja optimointi
  • tuottaa etäluettua reaaliaikaista mittaustietoa
  • apuna energiatehokkuudessa
  • hyödyttää kaikkia kaupunkilaisia