Siirry sisältöön

Kaukolämmön hinta alenee Hyvinkäällä heinäkuun alussa

Sahanmäen lämpökeskus, edessä aurinkopaneelit ja valkoinen auto jossa hlv logo

Polttoainehinnat laskussa – alennamme lupauksemme mukaisesti kaukolämmön hintaa 1.7. alkaen

Ukrainan sodasta ja sitä seuranneista pakotteista johtuen energianhinnat ovat sekä Suomessa että muualla Euroopassa nousseet vuoden 2022 aikana ennätyskorkealle. Energiamarkkinat ovat talven jälkeen rauhoittuneet, ja polttoaineiden kuten pelletin, maakaasun ja öljyn markkinahinnat ovat laskeneet viime vuoden huipputasoista. Kiihtyneen inflaation takia osa lämmön tuotannon kustannuksista on kuitenkin jäänyt pysyvästi korkeammalle tasolle.

Iloksemme voimme ilmoittaa, että kaukolämmön hintaa alennetaan 1.7.2023 alkaen polttoainehintojen laskun takia. Alennus kohdistuu energiamaksuun, jonka hinta laskee asiakkaan valitsemasta tuotteesta riippuen 12,4 – 14,5 %.

Energiakriisi Euroopassa ei valitettavasti ole vielä ohi. Tulevan talven 2023/2024 tilannetta energia-markkinoilla on haastava ennustaa. Olemme pyrkineet varmistamaan mahdollisimman vakaan lämmön hinnoittelun Hyvinkäällä mm. hankkimalla ensi talven pellettipolttoaineet etukäteen ja ostamalla kiinteällä hinnalla maakaasua huippupolttoaineeksi. Tulevaan talveen sisältyy energiamarkkinoiden näkökulmasta kuitenkin paljon epävarmuuksia. Tämän takia joudumme seuraamaan aktiivisesti kaukolämmön hinnoittelua, jolloin hinta voi jatkossa nousta tai laskea.

 

Hyvinkäällä kaukolämmön hinta on kilpailukykyinen

Tulevan hinnanalennuksen myötä kaukolämmön hinta on Hyvinkäällä lähialueen edullisimpien joukossa. Ennusteen mukaan kaukolämmön hinta Hyvinkäällä on valtakunnallisessa hintavertailussa myös alle keskiarvon. Monilla biomassaa (mm. metsähaketta) lämmöntuotannossa käyttävillä paikkakunnilla jouduttaneen korottamaan kaukolämmön hintaa selvästi syksyn kuluessa hakkeen saatavuusongelmien ja markkinahintojen suuren nousun takia.