Siirry sisältöön

Kaukolämmön hinta nousee 1.1.2023 alkaen

Energiakriisi nostaa kaukolämmön hintaa – ennusteiden mukaan vaikutus on tilapäinen

Ukrainan sodasta ja sitä seuranneista pakotteista johtuen energianhinnat ovat sekä Suomessa että muualla Euroopassa nousseet ennätyskorkealle. Eniten on noussut sähkön hinta, mutta myös kaikkien polttoaineiden hinnat ovat nousseet huomattavan korkeiksi, kun fossiilisten polttoaineiden tuonti Venäjältä on päättynyt ja niitä korvataan vaihtoehtoisilla polttoaineilla, kuten biomassalla.

Hyvinkäällä noin 80 % kaukolämmöstä on peräisin Riihimäeltä Fortumin kiertotalouskylästä jätteiden käsittelyn yhteydessä syntyvästä hukkalämmöstä. Hyvinkään kaukolämmöstä 10 % tuotetaan biopohjaisilla lämmönlähteillä ja loput 10 % öljyllä. Jätteiden käsittelystä saatavan hukkalämmön hinta on noussut vuoden 2022 aikana, ja nousee vuodenvaihteessa vielä merkittävästi lisää pitkäaikaisen lämmönostosopimuksen indekseistä johtuen. Indekseihin vaikuttaa energian ja materiaalien maailmanmarkkinahintojen voimakas nousu. Ennusteiden mukaan indeksien jyrkkä nousu tulee olemaan tilapäistä. Tulemme alentamaan kaukolämmön hintaa heti, kun lämmön tuotantokustannukset laskevat indeksien kääntyessä laskuun.

Käynnissä olevassa energiakriisissä tehokkain tapa hillitä omaa energialaskua on panostaa energiansäästöratkaisuihin. Meiltä saat kattavat palvelut kiinteistön energiatehokkuuden parantamiseen.

Kaukolämmön hinta nousee 1.1.2023 alkaen

Hinnankorotuksen perusteena on jätteidenkäsittelyssä syntyvän lämmön sopimushintojen noususta indekseistä johtuen. Hinnankorotuksen suuruus riippuu asiakkaan lämmönkäyttöpaikalleen valitsemasta kaukolämpötuotteesta. Alla olevista linkeistä näet oman kaukolämpötuotteesi uudet hinnat.

 

Hyvinkäällä kaukolämpö on alueen edullisinta

Hyvinkäällä kaukolämmön hinta on noin 13 % alle valtakunnallisen keskiarvon. Hyvinkään Lämpövoiman kaukolämmön hinta on myös lähialueen energiayhtiöiden edullisin.

Tulemme nopealla aikataululla investoimaan Hyvinkäällä paikalliseen lämmöntuotantoon, joilla fossiilisia polttoaineita korvataan lämmön kausivarastolla sekä uusiutuvalla energialla. Nämä tulevat investoinnit auttavat osaltaan meitä pitämään kaukolämmön hinnan kilpailukykyisenä ja vihreänä myös tulevaisuudessa.

Asiakaspalvelun, myynnin ja laskutuksen yhteystiedot

Tutustu ja vertaile kaukolämpötuotteita osoitteessa www.hlv.fi. Myyntipalvelumme auttaa mielellään kiinteistöllesi sopivimman kaukolämpötuotteen valinnassa.

Asiakaspalvelu  |  p. (019) 4580 215   |  asiakaspalvelu@hlv.fi
Myyntipalvelu    |  p. (019) 4580 202  |  myyntipalvelu@hlv.fi
Laskutus            |  p. (019) 4580 215   |  laskutus@hlv.fi