Siirry sisältöön

Kustannustehokas ja helppokäyttöinen etäluentapalvelu taloyhtiöille

Taloyhtiöille uusia vaatimuksia lämmityksen, jäähdytyksen ja vedenkulutuksen seurantaan

Valtioneuvoston uusi asetus 254/2021 lämmityksen, jäähdytyksen ja veden kulutus- ja laskutustiedoista ja kustannusten jakamisesta määrittelee vaatimukset uudisrakennettaville ja putkiremontoitaville moniasuntoisille rakennuksille. Näihin rakennuksiin on asettava etäluettavat huoneistokohtaiset vedenkulutusmittarit, ja käyttöveden laskutuksen on perustuttava mitattuun kulutukseen.

Lain myötä vedestä perittävän korvauksen tulee perustua tarkasti mitattuun todelliseen kulutukseen. Osakkeenomistajille tulee laskutuksen yhteydessä antaa tiedot lämpimän ja kylmän käyttöveden todellisesta kulutuksesta ja muiden korvausten perusteista. Uudistus koskee sekä asunto-osakeyhtiöiden osakkeenomistajia että vuokralaisia.

Tämä lainsäädäntöuudistus luo pohjan luotettavalle huoneistokohtaiselle vedenkulutuksen laskutukselle, mikä tarkoittaa sitä, että asukkaat maksavat jatkossa vain oman kulutuksensa mukaan. Uudistus kannustaa asukkaita vähentämään vedenkulutusta, ja säästöistä hyötyvät suoraan asukkaat itse. Lämmin käyttövesi vaikuttaa myös merkittävästi kiinteistön energiankulutukseen ja siten asumisen hiilijalanjälkeen.

 

Hyvinkäällä käytössä innovatiivinen etäluentaverkko

Viime vuonna rakensimme keskitetyn etäluentaverkon Hyvinkäälle, ja tällä hetkellä jo yli 1500 huoneistokohtaista vesimittaria on liitetty etäluentaan. Tämän innovatiivisen etäluentaverkon ansiosta voimme tarjota taloyhtiöille langattoman etäluentapalvelun erittäin kustannustehokkaasti.

 

Kuvia etäluentaverkon asennuksesta

Etäluentapalvelun hyödyt ovat moninaiset. Ensinnäkin kiinteistöjen ei tarvitse investoida monimutkaisiin kiinteistökohtaisiin järjestelmiin, sillä langattomat mittarit ja keskitetty etäluentaverkko tarjoavat yksinkertaisen ja helppokäyttöisen ratkaisun. Asennukset ovat myös kustannustehokkaita, koska langattoman tiedonsiirron ansiosta ei tarvita laajoja kaapelointeja tai muita investointeja etäluentaan.

Lisäksi mittarit täyttävät uuden lainsäädännön asettamat vaatimukset, joten taloyhtiöt voivat olla varmoja mittareiden luotettavuudesta ja tarkkuudesta. Etäluentaan liittyvä laitteiston kunto ja ylläpito ovat Lämpövoiman vastuulla, joten taloyhtiöt voivat keskittyä omaan toimintaansa ilman huolta teknisistä yksityiskohdista.

 

Etäluentajärjestelmän tiedonsiirto muihin järjestelmiin on myös kustannustehokasta ja helppoa. Tämä mahdollistaa mittaritietojen hyödyntämisen esimerkiksi taloyhtiön energianseurantajärjestelmässä tai laskutusjärjestelmässä. Näin tietoja voidaan hyödyntää monipuolisesti ja tehokkaasti taloyhtiön päätöksenteossa ja toiminnan optimoinnissa.

 

Etäluentaverkko rakennettiin yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa

Keskitetyn etäluentaverkon ja etäluentapalvelun ansiosta Hyvinkään alueella olemme ottaneet merkittävät askeleet kohti älykkäämpää kiinteistöjen vedenkulutuksen hallintaa. Tavoitteenamme on tarjota taloyhtiöille helppokäyttöisiä ja tehokkaita ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja parantavat asukkaiden hyvinvointia.

Olemme ylpeitä siitä, että olemme rakentaneet Hyvinkäälle keskitetyn etäluentaverkon yhteistyössä Hyvinkään kaupunkikonsernin kanssa ja että jo yli 750 huoneistoa hyödyntää tätä innovatiivista palvelua. Jatkamme työtämme kehittääksemme ja laajentaaksemme etäluentapalvelua, jotta voimme tarjota entistä useammalle taloyhtiölle mahdollisuuden hyödyntää etäluennan etuja.

 

Etäluentapalvelu tiivistettynä

  • Etäluenta on kokonaispalvelu, jolla voidaan toteuttaa esimerkiksi taloyhtiössä veden etäluenta huoneistokohtaisesti. Tarjoamme kokonaispalveluna tarvittavat mittarit, langattoman tiedonsiirron ja mittarin luennan halutulla aikavälillä sekä lukemien tiedonsiirron haluttuihin järjestelmiin
  • Optiona voimme tarjota mittareiden asennuksia, urakan koordinointia sekä tarvittaessa myös laskutuspalveluita

 

Hinnoittelu esimerkki 1

Olemassa olevien huoneistokohtaisten Kamstrup vesimittareiden etäluenta 50 asunnon taloyhtiössä

  • Etäluenta 40 €/kk
  • Liittymismaksu etäluentaan 500 €

Hinnoittelu esimerkki 2

Vanhojen manuaalisten vesimittareiden vaihto etäluettaviksi ja niiden etäluenta 50 asunnon taloyhtiössä

  • Uudet mittarit ja niiden asennustyö 400 €/asunto * 50 = 20 000€
  • Etäluenta 40 €/kk
  • Liittymismaksu etäluentaan 500 €

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntipalveluumme:

Puhelin: (019) 458 0202
Sähköposti: myyntipalvelu@hlv.fi