Siirry sisältöön

Asentajatiimin työnjohtajan tehtävässä oppii jatkuvasti uutta

Kuka olet, millainen on työhistoriasi? Kauanko olet ollut Lämpövoimalla?

Olen Olli Syrjä ja toimin asentajatiimin työnjohtajana. Lämpövoimalla olen ollut noin 10 vuotta töissä.

Taloon tulin sähköasentajaksi, mutta nopeasti tuli selväksi, että työhön kuuluu monipuolisesti sähkö-, automaatio-, putki-, hitsaus-, timpurin ja muita mekaanisen puolen töitä. Lisäksi tuurailin satunnaisesti lyhyempiä ja pidempiä jaksoja HLV:n valvomossa. Eli kokemusta ja uuden oppimista on tullut runsaasti.

Ennen sitä tein komennustyötä ympäri Suomea rakentaen sähköasemia plus sitten pienempiä työpätkiä asennustoimintaa talotekniikan parissa ja kesätyöt aikoinaan muuntajahuollossa.

Mikä sinut sai kiinnostumaan alasta?

Kaukolämpö oli ennen taloon tuloa aivan vieras käsite ja uudenoppiminen on aina viehättänyt, siksi kai paikka tuntui hyvältä. Lisäksi paikka oli silloin sopivaan aikaan haussa, kun oltiin perustamassa perhettä ja etsinnässä oli ei niin liikkuva työ.

Mitä asentajatiimin työnjohtajan tehtäviin kuuluu? Millainen on normaali työpäiväsi?

Normaalin työpäivän määritteleminen on haastavaa, koska vaihtelu on hyvinkin suurta. Päivät kuluvat asiakkaiden, urakoitsijoiden sekä HLV:n omien asentajien ja laitosten kanssa häärätessä. Luonnollisesti tehtävään kuuluu myös näppäimistön näpyttelyhommia.

Kerro työsi parhaista puolista? Minkä taas koet työssäsi haasteelliseksi?

Työn parhaita puolia on ehdottomasti mahdollisuus oppia koko ajan uutta, vaikka Kauko ja lämpö alkavatkin olla jo tuttuja.

Haasteita töissä riittää varmasti, kun ollaan erilaisten ihmisten ja laitteiden kanssa tekemisissä mutta yleensä haastavista tilanteista tulee myös uutta oppia eniten.

Mitä harrastat vapaa-ajallasi?

Vapaa aikaa vietän yleensä lasten harrastusten parissa tai arkisissa asioissa. Omia harrastuksia on karsittu lapsiperhearkeen sopivaksi. Kuntosalilla, hiihtämässä tai pyöräilemässä tulee joskus käytyä aamu viiden ja seitsemän välisellä ajalla, mutta suurimman osan päivistä koitan sen ajan käyttää nukkumiseen.

Uusimmat blogikirjoitukset

Tarjoamme tänäkin vuonna kesätyöpaikan kolmelle innokkaalle työntekijälle. He työskentelevät osana Asiakkuus- ja verkostotiimiä sekä Kunnossapitotiimiä. Miten kesätyöt ovat sujuneet? Lue lisää blogista.
13.06.2024
Uusi kaukolämpöasentaja Ville Oksanen haki meille, kun kaveri vinkkasi avoimesta paikasta ja suositteli Lämpövoimaa työnantajana.
24.05.2024
Hyvinkään Lämpövoima juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia. Lokakuun viimeisenä päivänä tulee täyteen 50 vuotta siitä, kun Hyvinkään valtuusto teki päätöksen osakeyhtiön perustamisesta huolehtimaan kaupungin lämmittämisestä. Yhtiön 50-vuotisjuhlavuosi näkyy viestinnässämme ja tapahtumissamme Hyvinkäällä ympäri vuoden.
20.03.2024
Hyvinkään Lämpövoiman työturvallisuustavoitteena on nolla tapaturmaa ja tänä vuonna liityimmekin Nolla Tapaturmaa -foorumin jäseneksi. Päästäksemme tavoitteeseen, tulee turvalliset toimintatavat olla sisäänrakennettuna meidän kaikkien toimintaan.
23.02.2024