Siirry sisältöön

Asentajatiimin työnjohtajan tehtävässä oppii jatkuvasti uutta

Kuka olet, millainen on työhistoriasi? Kauanko olet ollut Lämpövoimalla?

Olen Olli Syrjä ja toimin asentajatiimin työnjohtajana. Lämpövoimalla olen ollut noin 10 vuotta töissä.

Taloon tulin sähköasentajaksi, mutta nopeasti tuli selväksi, että työhön kuuluu monipuolisesti sähkö-, automaatio-, putki-, hitsaus-, timpurin ja muita mekaanisen puolen töitä. Lisäksi tuurailin satunnaisesti lyhyempiä ja pidempiä jaksoja HLV:n valvomossa. Eli kokemusta ja uuden oppimista on tullut runsaasti.

Ennen sitä tein komennustyötä ympäri Suomea rakentaen sähköasemia plus sitten pienempiä työpätkiä asennustoimintaa talotekniikan parissa ja kesätyöt aikoinaan muuntajahuollossa.

Mikä sinut sai kiinnostumaan alasta?

Kaukolämpö oli ennen taloon tuloa aivan vieras käsite ja uudenoppiminen on aina viehättänyt, siksi kai paikka tuntui hyvältä. Lisäksi paikka oli silloin sopivaan aikaan haussa, kun oltiin perustamassa perhettä ja etsinnässä oli ei niin liikkuva työ.

Mitä asentajatiimin työnjohtajan tehtäviin kuuluu? Millainen on normaali työpäiväsi?

Normaalin työpäivän määritteleminen on haastavaa, koska vaihtelu on hyvinkin suurta. Päivät kuluvat asiakkaiden, urakoitsijoiden sekä HLV:n omien asentajien ja laitosten kanssa häärätessä. Luonnollisesti tehtävään kuuluu myös näppäimistön näpyttelyhommia.

Kerro työsi parhaista puolista? Minkä taas koet työssäsi haasteelliseksi?

Työn parhaita puolia on ehdottomasti mahdollisuus oppia koko ajan uutta, vaikka Kauko ja lämpö alkavatkin olla jo tuttuja.

Haasteita töissä riittää varmasti, kun ollaan erilaisten ihmisten ja laitteiden kanssa tekemisissä mutta yleensä haastavista tilanteista tulee myös uutta oppia eniten.

Mitä harrastat vapaa-ajallasi?

Vapaa aikaa vietän yleensä lasten harrastusten parissa tai arkisissa asioissa. Omia harrastuksia on karsittu lapsiperhearkeen sopivaksi. Kuntosalilla, hiihtämässä tai pyöräilemässä tulee joskus käytyä aamu viiden ja seitsemän välisellä ajalla, mutta suurimman osan päivistä koitan sen ajan käyttää nukkumiseen.

Uusimmat blogikirjoitukset

Hyvinkään Lämpövoiman työturvallisuustavoitteena on nolla tapaturmaa ja tänä vuonna liityimmekin Nolla Tapaturmaa -foorumin jäseneksi. Päästäksemme tavoitteeseen, tulee turvalliset toimintatavat olla sisäänrakennettuna meidän kaikkien toimintaan.
23.02.2024
Toimitusjohtaja Sanna Kytömäki käy kirjoituksessaan läpi vuoden 2023 tapahtumia ja kohokohtia sekä tulevien vuosien tärkeimpiä strategisia haasteita.
20.12.2023
Uusi liiketoimintapäällikkö Åke Vikstedt aloitti työt Hyvinkään Lämpövoimalla marraskuun alussa. Edellinen työkokemus yhtiöstä on 15 vuoden takaa. Hän vetää Asiakkuus -tiimiä, joka keskittyy asiakaskannan hallintaan, kaukolämpöenergian ja siihen liittyvien tuotteiden ja palveluiden myyntiin sekä markkinointiin.
20.12.2023
Tänä vuonna suuntasimme joulumuistamisen HOPE ry:n kautta vähävaraisille perheille. Joulun alla HOPE:n vapaaehtoiset työntekijät ovat koonneet ja jakaneet joulukasseja monelle perheelle.
19.12.2023