Siirry sisältöön

Haastattelussa viestinnän kesätyöntekijä Hanna Liukko

Haastattelimme Lämpövoiman viestinnän kesätyöntekijää Hannaa ja kysyimme mm. miten kesä Lämpövoimalla on lähtenyt käyntiin ja mitä odotuksia Hannalla on kesätyötä kohtaan.

 

Kuka olet ja millainen on työ/opiskeluhistoriasi?

Olen Hanna, viestinnän opiskelija Vaasan yliopistosta. Aloitin Lämpövoimalla vuoden alussa viestinnän alan harjoittelussa, ja tällä hetkellä toimin kesätyöntekijänä. Lämpövoiman ohella oman alan työkokemusta olen kerryttänyt B2B markkinointiviestinnän parissa liikkeenjohdon konsultointiyrityksessä. Aikaisempia tehtäviäni ovat olleet mm. verkkosivu-uudistuksen suunnittelu ja toteutus, sisällöntuotanto, maksetut mainokset sekä avustavat konsultointitehtävät asiakastoimeksiannoissa.

Opinnoissani olen suuntautunut viestinnän ja tietojärjestelmätieteen yhdistävään tekniseen viestintään. Teknisen viestinnän maisteriohjelman ytimessä ovat erilaiset kohderyhmät huomioiva verkkoviestintä ja käyttäjäystävälliset tietojärjestelmät. Viestinnän opinnoista on mahdollista suunnitella aivan omannäköiset, ja niin olen tehnytkin. Opintoni ovat koostuneet viestinnän ohella markkinoinnista, johtamisesta ja yritysvastuusta.

 

Mikä sinut sai kiinnostumaan kesätyöstä Hyvinkään Lämpövoimalla?

 

Lämpövoima herätti kiinnostukseni tehtävänkuvauksella, joka vastasi täysin sitä mitä haluankin tehdä – luovaa viestinnän suunnittelua yhdistettynä tekniseen osaamiseen. Lämpövoimalla oli tulossa paljon isoja uudistuksia, kuten brändiuudistus, uudet verkkosivut ja ensimmäinen digitaalinen vuosi- ja vastuullisuuskertomus. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi verkkosivujen tekemiseen, koska siinä yhdistyy täydellisesti visuaalisten sisältöjen suunnittelu ja tekninen sisällönhallinta verkkosivualustalla. Vastuullisuuskertomus oli kanssa hyvä vetonaula, koska tein kandini vastuullisuusviestinnästä, ja vastuullisuuskertomuksen koordinointi kuulosti hyvältä mahdollisuudelta saada kokemusta käytännön vastuullisuusviestinnästä.

 

Miten ensimmäiset viikot Lämpövoimalla ovat sujuneet?

 

Ensimmäiset viikot Lämpövoimalla ovat sujuneet lämminhenkisesti. Kollegat ovat olleet maanläheisiä ja tunnelma on ollut kaikin puolin lämmin. Työtehtävät ovat olleet mielekkäitä, ja niissä ovat korostuneet sopivassa suhteessa vastuu ja vapaus. Olen päässyt tekemään yllättäviäkin tehtäviä, kuten jakamaan vesipulloja Lämpövoiman Rockfest -pisteellä. Sain myös suunnitella rock-henkiset mainosjulisteet pistettä varten – oli hauskaa päästä miettimään rokkaavia iskulauseita ja suunnitella mainoksia, joiden ilme oli astetta rajumpi. Olen myös oppinut paljon uutta energia-alasta ja sen jatkuvasti muuttuvasta toimintaympäristöstä.

Hanna Rockfest Pisteellä
Rockfest Kyltit

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvaani kuuluu tällä hetkellä sisällöntuotanto eri kanaviin, kuten verkkosivuille, uutiskirjeeseen ja sosiaaliseen mediaan. Autan myös tarvittaessa muissa tehtävissä, kuten asiakaspalvelussa ja päivän mittaan tulevissa juoksevissa asioissa. Brändiuudistuksen, uusien verkkosivujen, EnergiaHelpin ja uusien tuotteiden parissa riittää puuhasteltavaa loppukesäksi.

Mitä odotat kesätyöltäsi?

Kesätyöltäni odotan eniten visuaalista sisällöntuotantoa, koska koen sen itselleni mieluisimmaksi hommaksi. Toki odotan myös innolla uusia ja yllättäviä tehtäviä. Viestintä on niin moniulotteista, että ei ikinä tiedä mitä pääsee tekemään. Viime viikolla löysin itseni kotitoimiston sijaan kaukolämpötyömaalta kypärä päässä. Tehtäväni oli toimia kuvaajan mukana kuvausassistenttina.

Hanna työmaalla

Mitä harrastat vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani nautin eniten ajasta veden äärellä. Odottelenkin kovasti helteitä, jotta voisin viettää enemmän aikaa veneellä tai vähintään sup-laudan päällä. Talvisin suosikkiharrastuksiani ovat laskettelu ja luistelu. Pidän myös erilaisista visuaalisista aktiviteeteistä, kuten maalaamisesta ja pienistä projekteista, kuten esineiden entisöinnistä. Olen myös innokas sisustaja ja vietän mielelläni aikaa selaillen sisustamiseen liittyviä sisältöjä somessa tai kirppareilla sisustuslöytöjä etsimässä.

Uusimmat blogikirjoitukset

Haastateltavana meillä on tällä kertaa asentajatiimin työnjohtaja Olli Syrjä, jolle työvuosia Lämpövoimalla on kertynyt jo kymmenkunta.
08.09.2023
Lämpövoima tarjoaa tänäkin vuonna kesätyöpaikan kahdelle opiskelijalle. Veera Viljanen aloitti kesätyöt toukokuun alussa. Hän opiskelee Turussa, mutta palasi kotikaupunkiinsa Hyvinkäälle kesän ajaksi ja kerää nyt Lämpövoimalla arvokasta työkokemusta. Kyselimme Veeralta ajatuksia Lämpövoimalla työskentelystä.
31.05.2023
Energiakriisin ensimmäisen talven selkä on taittunut, ja talvesta selvittiin Euroopassa lauhan säätilan ansiosta hyvin. Polttoaineiden maailmanmarkkinahinnat ovat alkuvuodesta olleet laskussa, mutta huolta Suomessa aiheuttaa erityisesti metsähakkeen ja puuraaka-aineen heikko saatavuus. Hyvinkäällä tilanne näyttää valoisammalta.
01.03.2023
Suomessa energiakriisin vaikutusta on pienentänyt sadat kaukolämpöverkot, jotka pääsääntöisesti lämpiävät uusiutuvilla ja hukkalämmön lähteillä. Kun ajassa mennään parisen talvea eteenpäin, esimerkiksi hyvinkääläisten kaukolämpökotien lämmityksessä käytetään kymmenkuntaa eri lämmönlähdettä.
27.02.2023