Siirry sisältöön

Hyvinkään Lämpövoiman kaukolämpöasentajat ovat todellisia moniosaajia

Kysyimme Lämpövoiman kaukolämpöasentajan Veijo Lappalaisen kuulumisia ja mietteitä työstään.

 

Kuka olet ja millainen on työhistoriasi?

Olen Veijo Lappalainen ja lähtenyt työelämään 17-vuotiaana. Aloitin työurani Koneen moottoritehtaalla josta siirryin YIT-yhtymän palvelukseen rakennuspuolelle. Kurssitin itseni muurariksi, koristerappaus- sekä koristemuurauksen oppipojaksi. Tässä toimessa olin useamman vuoden. Laman iskiessä hakeuduin huoneistoremonttien pariin. Tätä jatkoin joitakin vuosia, kunnes huomasin Lämpövoiman hakevan työntekijää kiinteistöjen sekä pihojen kunnossapitoon. Lähdin tätä työtä hakemaan, olinhan jo tarpeeksi matkannut pääkaupunkiseudulle töihin. Hakemus sisään ja pääsin haastatteluun. Tulinkin valituksi työhön ja vuosi oli 1996. Työkuvani on ollut kuitenkin paljon muutakin kuin kiinteistönhoitoa tai pihojen kunnostamisia. Kouluttauduin kaukolämpöasentajaksi ja samalla työnkuvaani tuli mukaan kaikki kaukolämpöön liittyvät työt, lukuun ottamatta sähkö/hitsaustöitä.

Veijo Lappalainen

Kauanko olet työskennellyt Lämpövoimalla? Mikä sinut sai kiinnostumaan alasta?

Vuonna 2021 tuli täyteen 25 vuotta Lämpövoiman palveluksessa. Kun kouluttauduin kaukolämpöasentajaksi, huomasin kuinka moninainen kaukolämpö kuitenkin on. On ollut tapahtumia kaukolämmön toimituksessa vuosien varrella.

 

Mitä työnkuvaasi kuuluu? Millainen on normaali työpäiväsi?

Kaikilla asentajilla työnkuva on todellakin moninainen – voisikin sanoa asentajien olevan moniosaajia. Vaikka näin on, kuitenkin kaikilla on joku erityisala, jossa häntä käytetään. Itselleni se on verkoston huolto ja sen parissa olenkin nykyään suurimman osan työajastani. Työpäiväni kuluu suurimmassa määrin kaivojen / kaivokkeiden parissa.

 

Kerro työsi parhaista puolista? Minkä taas koet työssäsi haasteelliseksi?

Työssäni saan toimia melko vapaasti ja työ on mitä suurimassa määrin ulkotyötä ympäri Hyvinkäätä, lukuun ottamatta aikaa jonka vietän kaivojen sisällä. =) Työssäni suurimmat haasteet ovat ulkopuolinen liikenne sekä kaivojen ahtaus. Kaivojen normaali ympärys on 600 ja se pitää miehen hoikanpuoleisena, mikäli kaivoon meinaa mahtua. Kaivon sisällä on monia putkia ja venttiilejä, joka myös aiheuttaa sen että fysiikan tulee olla kunnossa, koska kaivoissa pitää ylittää/alittaa näitä putkia huoltoa tehdessä.

 

Mitä harrastat vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika kuluu mitä suurimassa määrin merellisessä ympäristössä kalastuksen parissa. Myös sählyä tulee harrastettua maalivahdin ominaisuudessa sekä hiukan sitä fyysisyyden ylläpitämistä kuntosalilla.

Veijo Lappalainen vapaalla

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun Covid-virus tuli keskuuteemme se muutti vahvasti monen yrityksen toimintakulttuuria. Näin kävi myös Lämpövoimalla, kun henkilökunta toimihenkilö tasolla teki pääasiassa töitä kotoa käsin taudin jyllätessä. Se oli valtava muutos yritykseen, jossa ylipäätänsä etätyöt eivät kuuluneet yrityksen kulttuuriin. Taudin pakottamana niin meillä kuin muissakin yrityksissä etätyöt lisääntyivät ja muokkasivat työkulttuuria.
18.01.2023
Tämän vuoden joulumuistamisen halusimme suunnata Hyvinkäälle asettuneille ukrainalaisille pakolaisille. Uusi myynti-insinöörimme Arttu Nevaranta vieraili Hyvinkään seurakunnan ja Hyvinkään kaupungin järjestämällä keräyspisteellä. Joulumuistamisen otti vastaan keräyspisteen vetäjä seurakunnan diakoni Päivi Lammela.
21.12.2022
Päätehtävämme on pitää Hyvinkää lämpimänä kaikissa tilanteissa kohtuuhintaista ja ekologista lämpöä hyödyntäen. Panostamme entistä enemmän kehittämiseen ja tulevaisuuden energiaratkaisuihin. Uuden sloganimme mukaisesti Palvelemme Sinua lämmöllä!
20.12.2022
Haastateltavaksi pöydän toiselle puolelle istui tällä kertaa Lämpövoimalla jo yli 40 vuotta työskennellyt kaukolämpöasentaja Harri Viertoma.
09.12.2022