Siirry sisältöön

Lämpövoima muistaa joulun alla Hyvinkäällä asuvia ukrainalaisia

Lämpövoiman Arttu Nevaranta ojentaa joulumuistamisen diakoni Päivi Lammelalle

Tämän vuoden joulumuistamisen halusimme suunnata Hyvinkäälle asettuneille ukrainalaisille pakolaisille. Uusi myynti-insinöörimme Arttu Nevaranta vieraili Hyvinkään seurakunnan ja Hyvinkään kaupungin järjestämällä keräyspisteellä. Joulumuistamisen otti vastaan keräyspisteen vetäjä seurakunnan diakoni Päivi Lammela.

Hyvinkäällä asuu noin 250 ukrainalaista, jotka tarvitsevat apua  perustarpeiden, kuten hygieniatuotteiden, talvivaatteiden, matkalaukkujen, siivousvälineiden ja kodin pienkoneiden hankintaan. Keräyspisteellä Hyvinkäänkatu 2:ssa otetaan vastaan ehjiä, puhtaita ja kokonaisia tavaralahjoituksia tiistaisin. Torstai-päivisin tavaraa jaetaan ulos ja keräyspisteellä vierailee viikottain noin 70 henkeä. Keräyspisteen käytännön toiminnassa on mukana vapaaehtoisina Punaisen ristin Hyvinkään paikallisosasto, Hyvinkään kaupungin Martat, Lions sekä Helluntaiseurakunta. Lisäksi Hyvinkään kaupunki on palkannut yhden ukrainalaisen, jonka avulla avuntarpeiden tulkkaus onnistuu helpommin.

Suomeen saapuvat ukrainalaiset saavat ensimmäisenä vuonna vastaanottorahaa, joka jää kuitenkin pienemmäksi kuin minimi toimeentulotuki. Siksi on tärkeää, että he saavat myös muuta apua. ”Tähän mennessä yksityiset hyvinkääläiset ovat lahjoittaneet aktiivisesti, mutta myös yrityslahjoitukset olisivat tervetulleita sillä ukrainalaisia avuntarvitsijoita on tulossa lisää ensi vuonna.” kertoo diakoni Lammela.

Tällä hetkellä keräyspisteellä on joulutauko ja seuraavana kerran lahjoituksia otetaan vastaan ti 10.1.2023.

Hyvinkään seurakunnan sivuilta löydät lisää tietoa keräyksestä

 

Uusimmat blogikirjoitukset

Hyvinkään Lämpövoiman työturvallisuustavoitteena on nolla tapaturmaa ja tänä vuonna liityimmekin Nolla Tapaturmaa -foorumin jäseneksi. Päästäksemme tavoitteeseen, tulee turvalliset toimintatavat olla sisäänrakennettuna meidän kaikkien toimintaan.
23.02.2024
Toimitusjohtaja Sanna Kytömäki käy kirjoituksessaan läpi vuoden 2023 tapahtumia ja kohokohtia sekä tulevien vuosien tärkeimpiä strategisia haasteita.
20.12.2023
Uusi liiketoimintapäällikkö Åke Vikstedt aloitti työt Hyvinkään Lämpövoimalla marraskuun alussa. Edellinen työkokemus yhtiöstä on 15 vuoden takaa. Hän vetää Asiakkuus -tiimiä, joka keskittyy asiakaskannan hallintaan, kaukolämpöenergian ja siihen liittyvien tuotteiden ja palveluiden myyntiin sekä markkinointiin.
20.12.2023
Tänä vuonna suuntasimme joulumuistamisen HOPE ry:n kautta vähävaraisille perheille. Joulun alla HOPE:n vapaaehtoiset työntekijät ovat koonneet ja jakaneet joulukasseja monelle perheelle.
19.12.2023