Siirry sisältöön

Lämpövoima muistaa joulun alla Hyvinkäällä asuvia ukrainalaisia

Lämpövoiman Arttu Nevaranta ojentaa joulumuistamisen diakoni Päivi Lammelalle

Tämän vuoden joulumuistamisen halusimme suunnata Hyvinkäälle asettuneille ukrainalaisille pakolaisille. Uusi myynti-insinöörimme Arttu Nevaranta vieraili Hyvinkään seurakunnan ja Hyvinkään kaupungin järjestämällä keräyspisteellä. Joulumuistamisen otti vastaan keräyspisteen vetäjä seurakunnan diakoni Päivi Lammela.

Hyvinkäällä asuu noin 250 ukrainalaista, jotka tarvitsevat apua  perustarpeiden, kuten hygieniatuotteiden, talvivaatteiden, matkalaukkujen, siivousvälineiden ja kodin pienkoneiden hankintaan. Keräyspisteellä Hyvinkäänkatu 2:ssa otetaan vastaan ehjiä, puhtaita ja kokonaisia tavaralahjoituksia tiistaisin. Torstai-päivisin tavaraa jaetaan ulos ja keräyspisteellä vierailee viikottain noin 70 henkeä. Keräyspisteen käytännön toiminnassa on mukana vapaaehtoisina Punaisen ristin Hyvinkään paikallisosasto, Hyvinkään kaupungin Martat, Lions sekä Helluntaiseurakunta. Lisäksi Hyvinkään kaupunki on palkannut yhden ukrainalaisen, jonka avulla avuntarpeiden tulkkaus onnistuu helpommin.

Suomeen saapuvat ukrainalaiset saavat ensimmäisenä vuonna vastaanottorahaa, joka jää kuitenkin pienemmäksi kuin minimi toimeentulotuki. Siksi on tärkeää, että he saavat myös muuta apua. ”Tähän mennessä yksityiset hyvinkääläiset ovat lahjoittaneet aktiivisesti, mutta myös yrityslahjoitukset olisivat tervetulleita sillä ukrainalaisia avuntarvitsijoita on tulossa lisää ensi vuonna.” kertoo diakoni Lammela.

Tällä hetkellä keräyspisteellä on joulutauko ja seuraavana kerran lahjoituksia otetaan vastaan ti 10.1.2023.

Hyvinkään seurakunnan sivuilta löydät lisää tietoa keräyksestä

 

Uusimmat blogikirjoitukset

Tarjoamme tänäkin vuonna kesätyöpaikan kolmelle innokkaalle työntekijälle. He työskentelevät osana Asiakkuus- ja verkostotiimiä sekä Kunnossapitotiimiä. Miten kesätyöt ovat sujuneet? Lue lisää blogista.
13.06.2024
Uusi kaukolämpöasentaja Ville Oksanen haki meille, kun kaveri vinkkasi avoimesta paikasta ja suositteli Lämpövoimaa työnantajana.
24.05.2024
Hyvinkään Lämpövoima juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia. Lokakuun viimeisenä päivänä tulee täyteen 50 vuotta siitä, kun Hyvinkään valtuusto teki päätöksen osakeyhtiön perustamisesta huolehtimaan kaupungin lämmittämisestä. Yhtiön 50-vuotisjuhlavuosi näkyy viestinnässämme ja tapahtumissamme Hyvinkäällä ympäri vuoden.
20.03.2024
Hyvinkään Lämpövoiman työturvallisuustavoitteena on nolla tapaturmaa ja tänä vuonna liityimmekin Nolla Tapaturmaa -foorumin jäseneksi. Päästäksemme tavoitteeseen, tulee turvalliset toimintatavat olla sisäänrakennettuna meidän kaikkien toimintaan.
23.02.2024