Siirry sisältöön

Lämpövoima muistaa joulun alla Hyvinkäällä asuvia ukrainalaisia

Lämpövoiman Arttu Nevaranta ojentaa joulumuistamisen diakoni Päivi Lammelalle

Tämän vuoden joulumuistamisen halusimme suunnata Hyvinkäälle asettuneille ukrainalaisille pakolaisille. Uusi myynti-insinöörimme Arttu Nevaranta vieraili Hyvinkään seurakunnan ja Hyvinkään kaupungin järjestämällä keräyspisteellä. Joulumuistamisen otti vastaan keräyspisteen vetäjä seurakunnan diakoni Päivi Lammela.

Hyvinkäällä asuu noin 250 ukrainalaista, jotka tarvitsevat apua  perustarpeiden, kuten hygieniatuotteiden, talvivaatteiden, matkalaukkujen, siivousvälineiden ja kodin pienkoneiden hankintaan. Keräyspisteellä Hyvinkäänkatu 2:ssa otetaan vastaan ehjiä, puhtaita ja kokonaisia tavaralahjoituksia tiistaisin. Torstai-päivisin tavaraa jaetaan ulos ja keräyspisteellä vierailee viikottain noin 70 henkeä. Keräyspisteen käytännön toiminnassa on mukana vapaaehtoisina Punaisen ristin Hyvinkään paikallisosasto, Hyvinkään kaupungin Martat, Lions sekä Helluntaiseurakunta. Lisäksi Hyvinkään kaupunki on palkannut yhden ukrainalaisen, jonka avulla avuntarpeiden tulkkaus onnistuu helpommin.

Suomeen saapuvat ukrainalaiset saavat ensimmäisenä vuonna vastaanottorahaa, joka jää kuitenkin pienemmäksi kuin minimi toimeentulotuki. Siksi on tärkeää, että he saavat myös muuta apua. ”Tähän mennessä yksityiset hyvinkääläiset ovat lahjoittaneet aktiivisesti, mutta myös yrityslahjoitukset olisivat tervetulleita sillä ukrainalaisia avuntarvitsijoita on tulossa lisää ensi vuonna.” kertoo diakoni Lammela.

Tällä hetkellä keräyspisteellä on joulutauko ja seuraavana kerran lahjoituksia otetaan vastaan ti 10.1.2023.

Hyvinkään seurakunnan sivuilta löydät lisää tietoa keräyksestä

 

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun Covid-virus tuli keskuuteemme se muutti vahvasti monen yrityksen toimintakulttuuria. Näin kävi myös Lämpövoimalla, kun henkilökunta toimihenkilö tasolla teki pääasiassa töitä kotoa käsin taudin jyllätessä. Se oli valtava muutos yritykseen, jossa ylipäätänsä etätyöt eivät kuuluneet yrityksen kulttuuriin. Taudin pakottamana niin meillä kuin muissakin yrityksissä etätyöt lisääntyivät ja muokkasivat työkulttuuria.
18.01.2023
Päätehtävämme on pitää Hyvinkää lämpimänä kaikissa tilanteissa kohtuuhintaista ja ekologista lämpöä hyödyntäen. Panostamme entistä enemmän kehittämiseen ja tulevaisuuden energiaratkaisuihin. Uuden sloganimme mukaisesti Palvelemme Sinua lämmöllä!
20.12.2022
Haastateltavaksi pöydän toiselle puolelle istui tällä kertaa Lämpövoimalla jo yli 40 vuotta työskennellyt kaukolämpöasentaja Harri Viertoma.
09.12.2022
Energiakriisi on näkynyt suomalaisten arjessa erityisesti kohonneiden sähkönhintojen ja yleisen hintatason nousun kautta. Energiasta puhutaan nyt kaikkialla, ja sen kriittinen merkitys koko yhteiskunnalle on huomattu.
28.09.2022