Siirry sisältöön

Lämpövoima muistaa joulun alla Hyvinkäällä asuvia ukrainalaisia

Lämpövoiman Arttu Nevaranta ojentaa joulumuistamisen diakoni Päivi Lammelalle

Tämän vuoden joulumuistamisen halusimme suunnata Hyvinkäälle asettuneille ukrainalaisille pakolaisille. Uusi myynti-insinöörimme Arttu Nevaranta vieraili Hyvinkään seurakunnan ja Hyvinkään kaupungin järjestämällä keräyspisteellä. Joulumuistamisen otti vastaan keräyspisteen vetäjä seurakunnan diakoni Päivi Lammela.

Hyvinkäällä asuu noin 250 ukrainalaista, jotka tarvitsevat apua  perustarpeiden, kuten hygieniatuotteiden, talvivaatteiden, matkalaukkujen, siivousvälineiden ja kodin pienkoneiden hankintaan. Keräyspisteellä Hyvinkäänkatu 2:ssa otetaan vastaan ehjiä, puhtaita ja kokonaisia tavaralahjoituksia tiistaisin. Torstai-päivisin tavaraa jaetaan ulos ja keräyspisteellä vierailee viikottain noin 70 henkeä. Keräyspisteen käytännön toiminnassa on mukana vapaaehtoisina Punaisen ristin Hyvinkään paikallisosasto, Hyvinkään kaupungin Martat, Lions sekä Helluntaiseurakunta. Lisäksi Hyvinkään kaupunki on palkannut yhden ukrainalaisen, jonka avulla avuntarpeiden tulkkaus onnistuu helpommin.

Suomeen saapuvat ukrainalaiset saavat ensimmäisenä vuonna vastaanottorahaa, joka jää kuitenkin pienemmäksi kuin minimi toimeentulotuki. Siksi on tärkeää, että he saavat myös muuta apua. ”Tähän mennessä yksityiset hyvinkääläiset ovat lahjoittaneet aktiivisesti, mutta myös yrityslahjoitukset olisivat tervetulleita sillä ukrainalaisia avuntarvitsijoita on tulossa lisää ensi vuonna.” kertoo diakoni Lammela.

Tällä hetkellä keräyspisteellä on joulutauko ja seuraavana kerran lahjoituksia otetaan vastaan ti 10.1.2023.

Hyvinkään seurakunnan sivuilta löydät lisää tietoa keräyksestä

 

Uusimmat blogikirjoitukset

Haastateltavana meillä on tällä kertaa asentajatiimin työnjohtaja Olli Syrjä, jolle työvuosia Lämpövoimalla on kertynyt jo kymmenkunta.
08.09.2023
Lämpövoima tarjoaa tänäkin vuonna kesätyöpaikan kahdelle opiskelijalle. Veera Viljanen aloitti kesätyöt toukokuun alussa. Hän opiskelee Turussa, mutta palasi kotikaupunkiinsa Hyvinkäälle kesän ajaksi ja kerää nyt Lämpövoimalla arvokasta työkokemusta. Kyselimme Veeralta ajatuksia Lämpövoimalla työskentelystä.
31.05.2023
Energiakriisin ensimmäisen talven selkä on taittunut, ja talvesta selvittiin Euroopassa lauhan säätilan ansiosta hyvin. Polttoaineiden maailmanmarkkinahinnat ovat alkuvuodesta olleet laskussa, mutta huolta Suomessa aiheuttaa erityisesti metsähakkeen ja puuraaka-aineen heikko saatavuus. Hyvinkäällä tilanne näyttää valoisammalta.
01.03.2023
Suomessa energiakriisin vaikutusta on pienentänyt sadat kaukolämpöverkot, jotka pääsääntöisesti lämpiävät uusiutuvilla ja hukkalämmön lähteillä. Kun ajassa mennään parisen talvea eteenpäin, esimerkiksi hyvinkääläisten kaukolämpökotien lämmityksessä käytetään kymmenkuntaa eri lämmönlähdettä.
27.02.2023