Siirry sisältöön

Lämpövoiman työturvallisuustavoitteena nolla tapaturmaa

Hyvinkään Lämpövoiman työturvallisuustavoitteena on nolla tapaturmaa ja viime vuonna liityimmekin Nolla Tapaturmaa -foorumin jäseneksi. Päästäksemme tavoitteeseen, tulee turvalliset toimintatavat olla sisäänrakennettuna meidän kaikkien toimintaan. Vuonna 2023 henkilöstömme tekikin yli 50 turvallisuushavaintoa. Joukossa oli myös positiivisia havaintoja, mutta myös suuri määrä havaintoja, joiden korjaamisella on ollut tärkeä vaikutus työympäristömme turvallisuuteen. Havaintojen määrä sekä laatu kertovat, kuinka asia on koettu merkitykselliseksi ja silmämme ovat auki työturvallisuudelle.

Työn riskien tunnistamisen avuksi otimme käyttöön mobiililaitteella täytettävän pikariskiarvion. Pikariskiarvio on nopea ja helppo tapa varmistua ennen työn aloittamista, onko työn vaarat tunnistettu ja toisaalta miten niihin on varauduttu. Pikariskiarvioit ovat vielä uusi työkalu ja niiden tekeminen ollaankin vasta pikkuhiljaa omaksumassa vakituiseksi osaksi varsinkin erikoisempien töiden suoritusta.

Kaksi miestä joilla on työvaatteet, turvakypärät ja suojalasit päällä

Lämpövoimalla teemme työterveyshuollon toteuttamia työpaikkaselvityksiä vuosittain. Viime vuonna teimme kaksi selvitystä. Kohteina olivat tällä kertaa pumppaamot. Työpaikkaselvityksissä työterveyslääkäri sekä -hoitaja saavat käsityksen siitä, millaista työtä työntekijämme tekevät ja mihin asioihin olisi työkuormituksen takia syytä kiinnittää erityistä huomiota esimerkiksi säännöllisissä lääkärintarkastuksissa. Samalla työpaikkaselvitykset ovat erinomainen tapa saada palautetta ulkopuoliselta asiantuntijalta meidän työympäristömme olosuhteista sekä työskentelytavoista.

Otimme viime vuonna osaksi turvallisuusrutiinejamme muutaman kerran vuodessa suoritettavan johtoryhmän turvallisuuskävelyn. Näissä turvallisuuskävelyissä johtoryhmä sekä työsuojelutoimikunta tarkastavat ja arvioivat yhdessä työskentelypaikan työturvallisuutta. Työsuojelutoimikunta onkin Lämpövoimalla muutoinkin aktiivinen ja kokoontuu säännöllisesti kokoustamaan noin kuusi kertaa vuodessa.

Työturvallisuus on meidän jokaisen asia ja nolla tapaturmaa on sen tärkein tavoite. Aina tavoite ei valitettavasti toteudu ja vuonna 2023 meillä sattui kaikesta huolimatta yksi poissaoloon johtanut tapaturma sekä muutama läheltä piti tilanne. Näistä tilanteista pyrimme oppimaan mahdollisimman paljon, jotta jatkossa päästäisiin vuosi toisensa perään pyöreällä nollalla.

Daniel Pykälä-aho, Työsuojelupäällikkö

 

Uusimmat blogikirjoitukset

Hyvinkään Lämpövoima juhlii tänä vuonna pyöreitä vuosia. Lokakuun viimeisenä päivänä tulee täyteen 50 vuotta siitä, kun Hyvinkään valtuusto teki päätöksen osakeyhtiön perustamisesta huolehtimaan kaupungin lämmittämisestä. Yhtiön 50-vuotisjuhlavuosi näkyy viestinnässämme ja tapahtumissamme Hyvinkäällä ympäri vuoden.
20.03.2024
Toimitusjohtaja Sanna Kytömäki käy kirjoituksessaan läpi vuoden 2023 tapahtumia ja kohokohtia sekä tulevien vuosien tärkeimpiä strategisia haasteita.
20.12.2023
Uusi liiketoimintapäällikkö Åke Vikstedt aloitti työt Hyvinkään Lämpövoimalla marraskuun alussa. Edellinen työkokemus yhtiöstä on 15 vuoden takaa. Hän vetää Asiakkuus -tiimiä, joka keskittyy asiakaskannan hallintaan, kaukolämpöenergian ja siihen liittyvien tuotteiden ja palveluiden myyntiin sekä markkinointiin.
20.12.2023
Tänä vuonna suuntasimme joulumuistamisen HOPE ry:n kautta vähävaraisille perheille. Joulun alla HOPE:n vapaaehtoiset työntekijät ovat koonneet ja jakaneet joulukasseja monelle perheelle.
19.12.2023