Siirry sisältöön

100%:sti uusiutuva lämpö kasvattaa suosiotaan Hyvinkäällä

Lämmön alkuperä varmennetaan virallisella alkuperätakuujärjestelmällä, joka on otettu käyttöön Suomessa vuonna 2022. Alkuperätakuu on sähköinen asiakirja, jolla varmennetaan, että uusiutuvana myyty energia on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Alkuperätakuujärjestelmää valvoo Energiavirasto, jonka hyväksymät arviointilaitokset todentavat, että laitoksen tuotantotapa, energialähteet sekä tuotannon raportointikäytännöt ja mittausjärjestelty ovat alkuperätakuujärjestelmän vaatimusten mukaisia.

Hyvinkään Lämpövoiman asiakkaiden on mahdollista valita kaukolämpötuote, joka on tuotettu 100 %:sti uusiutuvilla energialähteillä. Kokonaan uusiutuvilla energialähteillä on tuotettu seuraavat kaukolämpötuotteemme:

lämmön alkuperätakuutodistuksen kuvituskuva

 

Tavoitteena 100 %:sti hiilineutraali lämmöntuotanto vuonna 2026

Alkuperävarmennettu lämpö tuotetaan Hyvinkäällä Veikkarin pellettilaitoksella, kaatopaikalla syntyvästä biokaasusta tehtävällä lämmöllä ja Lantmännen Cerealian biolaitoksella, jossa tuotetaan lämpöä elintarviketeollisuuden sivujakeena syntyvän kauran kuoren avulla. Kallionopossa käyttöönotettaville lämpöpumpuille haetaan parhaillaan lämmön alkuperätakuita. Uusien hankkeidemme, kuten sähkökattilan ja lämmön kausivaraston myötä, tavoitteenamme on 100 %:sti hiilineutraali lämmöntuotanto vuonna 2026.

 

Uusiutuvan lämmön suosio kasvaa koko ajan

100 %:sti uusiutuvan lämmön suosio on kasvanut asiakkaidemme keskuudessa Hyvinkäällä jatkuvasti. Suurinta kysyntä on ollut hiilineutraalisuuteen pyrkivien yritysten keskuudessa. Asiakkaamme saavat halutessaan uusiutuvasta lämmöstä alkuperätakuutodistuksen. 100 %:sti uusiutuvan lämmön CO2-päästöt ovat asiakkaan päästöraportoinnissa nolla.