Siirry sisältöön

Vuoden 2022 kohokohdat

Uudet kaukolämpötuotteet auttavat asiakkaita säästämään energiaa

Toimme uudet kaukolämpötuotteemme vuoden 2022 alussa tarjolle asiakkaillemme. Yhden kaukolämpötuotteen sijaan asiakkaamme voivat nyt valita haluamansa kaukolämpötuotteen eri vaihtoehdoista asiakasryhmittäin. Uudet kaukolämpötuotteet perustuvat asiakkaidemme toivomuksiin, ja ne sisältävät palveluja jotka auttavat käyttämään energiaa tehokkaammin. Uudet kaukolämpötuotteet sisältävät myös 100 %:sti alkuperätakuuvarmennetun uusiutuvan kaukolämmön.

Hinnastot
palveluportaali tietokone mobiili

Asiakkaiden saataville uusi olosuhdepalvelu

Vuoden 2022 alussa toimme asiakkaidemme saataville Fiksulämpö-tuotteeseen sisältyvän digitaalisen palveluportaalin. Palveluportaalin tarjoamien tarkkojen ja reaaliaikaisten mittaustietojen avulla, pystymme luomaan asiakkaillemme mahdollisuuksia parempiin olosuhteisiin ja sujuvampaan arkeen. Palveluportaali syntyikin halusta tuottaa koteihin ja työpaikoille parempia olosuhteita, ilmanlaatua sekä mahdollisuuksia säästää energiaa.

 

Hyvinkää-konsernille yhteinen etäluentainfra

Hyvinkään Lämpövoima Oy, Hyvinkään Vesi, Hyvinkään Vuokra-asunnot Oy, Hyvinkään kaupungin tilapalvelut ja Kiinteistö Oy Hyvinkään Wanha Villatehdas  allekirjoittivat  vuoden 2022 alkupuolella yhteistyösopimuksen Hyvinkään kaupunkikonsernin yhteisen etäluentaratkaisun toteuttamiseksi. Ratkaisu mahdollistaa kaupungin ja kaupunkilaisten kiinteistöjen energiatehokkuuden ja olosuhteiden seurannan parantamisen entisestään, mutta tuo myös hyötyjä niin energian kuin veden tuotannon optimoinnin kehittämiseen.

Näkymä tornista
Havainnekuva lämpövarastosta Hyvinkään Kulomäessä

Hyvinkäälle Suomen ensimmäinen sorakuoppateknologiaan perustuva lämmön kausivarasto

Kerroimme elokuun lopussa suunnitelmistamme alkaa varastoida ensimmäisenä Suomessa lämpöenergiaa mittavasti suureen hiekkakuoppaan. Hyvinkään Kulomäkeen käytöstä poistetulle sorakuopalle suunnitellaan parhaillaan lämmön kausivarastoa.

Kelluvalla kansirakenteella varustettavaan sorakuoppaan varastoidaan varsinkin kesän ja syksyn aikana syntyvää hukkalämpöä, jota voidaan käyttää kylmempinä kuukausina. Tämä tuo nykyisillä energianhinnoilla vähintään 1,5 miljoonan euron säästöt vuodessa. Lämmön kausivaraston avulla Hyvinkään lämmönhankinnassa päästään kokonaan eroon fossiilisista polttoaineista.

HLV:n logo ja brändi-ilme uudistuivat

Vuoden 2022 alussa sai alkunsa brändiuudistus, jonka myötä uudistui Hyvinkään Lämpövoiman logo ja brändi-ilme. Aloitimme uudistuksen kysymällä asiakkaidemme mielikuvia ja toiveita. Uudistunut brändimme pohjautuukin yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa. Asiakkaidemme mielikuvien perusteella oli selvää, että kantava voimamme on lämpö – niin lämpötuotteissa kuin meistä välittyvässä vuorovaikutuksessa.

Uusi puhekuplaa muistuttava logomme kuvaa puolestaan asiakaslähtöisyyttä ja vuorovaikutteista toimintaamme. Logon vihreä väri kertoo vastuullisuudesta – Kaikki toimintamme tapahtuu aina ympäristön ehdoin.

Palvelemme Sinua lämmöllä.
Uudet Verkkosivut

Uudistetut asiakasystävälliset verkkosivut aukesivat

Kesäkuussa 2022 avautuivat täysin uudistetut verkkosivumme, jotka pohjautuivat asiakkaidemme toiveiden ja kehitysideoiden kuunteluun. Sivustomme suun­nit­te­lus­sa kiinnitettiin eri­tyis­tä huo­miota käyttäjäystävällisyyteen – Haluamme tarjota asiakkaillemme vain hyviä kokemuksia, jonka vuoksi suunnittelimme sivuston, joka on mahdollisimman selkeä, helppokäyttöinen ja toimii moitteettomasti mobiilissa. Lop­pu­tu­lok­se­na HLV:n sivusto tukee uudistunutta ja asiakaslähtöistä brän­diä sekä toimintatapaamme, jonka keskiössä ovat hyvä palvelu sekä helppo ja huoleton asiointi.

Selvitimme miltä energiantuotannon tulevaisuus voisi näyttää 2050-luvulla

Ari Hänninen selvitti yhtiön toimeksiannosta maailmalla kehitteillä olevia energiateknologioita sekä niiden teknis-kaupallista potentiaalia ja soveltuvuutta Hyvinkään lämmöntuotantoon. Tulevaisuusselvityksen tarkasteluajankohtana oli vuosi 2050. Selvitystyöhönsä pohjautuen Ari kirjoitti blogikirjoituksen, jossa hän visioi Suomen energiamarkkinoiden tilannetta vuonna 2050.

Ari Hänninen

Lämpövoima otti käyttöön oman pellettivaraston

Pellettien saatavuus Suomessa heikentyi vuonna 2022 merkittävästi pelletin valmistuksessa käytetyn puuraaka-aineen niukkuudesta johtuen. Vahvistaaksemme lämmön huoltovarmuutta ja kaukolämmön hintavakautta Hyvinkäällä, perustimme Hyvinkään lähialueelle kesällä 2022 oman pellettivaraston. Otimme samalla myös koko pellettilogistiikan ketjun omaan hallintaamme. Varastoon hankittiin kesän ja alkusyksyn aikana yksittäisiä eriä pellettejä. Syksyn aikana selvitettiin ja järjesteltiin myös suurempaa pellettierää, joka saapui laivatoimituksena Suomeen tammikuun 2023 alussa.

Sahanmäkeen sähkökattila

Sahanmäen lämpökeskukseen suunnitellaan 20 MW:n sähkökattilainvestointia. Sähkökattilalla on tarkoitus tuottaa lämpöä sekä suoraan kaukolämpöverkkoon että suunnitteilla olevaan lämpövarastoon silloin kun sähkön markkinahinta on edullinen. Investoinnilla korvataan fossiilisia polttoaineita. Vuoden 2022 aikana tehtiin esiselvitykset hankkeesta, ja käynnistettiin investoinnin suunnittelu.

aurinkopaneelit sahanmäen lämpökeskuksen edessä
Kallionopon lämpökeskus

Suuri asiakkaamme Ahlsell arvostaa hiilineutraalia lämpöä ja investoi Hyvinkäälle

Ahlsell toteuttaa historiansa suurimman investoinnin Hyvinkäälle Kallionopossa sijaitsevaan logistiikkakeskukseen. Ahlsellin laajennushankkeen vastuullisuustavoitteet ovat kunnianhimoiset: päämääränä on korkea BREEAM-luokitus. BREEAM on Euroopan johtava rakentamisen ympäristöluokitusjärjestelmä.

Hyvinkään Lämpövoima luopuu samalla öljyn käytöstä Kallionopon alueen lämmöntuotannossa, ja korvaa fossiiliset polttoaineet ilma-vesilämpöpumpuilla. Investoinnin valmistuttua Ahlsellille toimitettava lämpö on kokonaan alkuperävarmennettua ja uusiutuvilla lämmönlähteillä tuotettua. ”Tällä on valtava vaikutus Ahlsellin hiilijalanjälkeen”, Ahlsell Suomen logistiikkajohtaja ja johtoryhmän jäsen Lauri Penttinen kommentoi.

Kunnossapitojärjestelmän muutos kahdesta yhteen järjestelmään

Hyvinkään lämpövoimalla siirryttiin vuoden 2022 aikana kahdesta kunnossapitojärjestelmästä yhteen järjestelmään. Aikaisemmin kaukolämpöverkoston työt ja lämpökeskusten kunnossapito toimivat eri järjestelmissä ja nyt kaikki kunnossapito tapahtuu Wisemaster ohjelmalla. Järjestelmää voi käyttää puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Kunnossapitojärjestelmän muutos tehostaa kaukolämpöverkon ja lämpökeskusten kunnossapitoa, ja mahdollistaa vielä aikaisempaa paremmin niiden vikadiagnostiikan ja ennakoivan kunnossapidon.

kaksi asentajaa kaukolämpötyömaalla