Siirry sisältöön

Asiakasvastuu 2022

Lämmitämme Hyvinkäätä vastuullisesti

Päätehtävämme on missiomme mukaisesti pitää Hyvinkää lämpimänä hyödyntäen ekologisia lämmönlähteitä ja niin, että lämmön hinnoittelu on asiakkaille kohtuuhintaista. Lämmönjakelun häiriöttömyys ja turvallisuus on toimintamme keskeinen lähtökohta. Kaukolämmön toimitusvarmuus oli 99,99 % vuonna 2022.

Yhtiön ilmeen päivittämisen yhteydessä nostimme uudeksi sloganiksemme ”Palvelemme sinua lämmöllä”. Hyvinkään Lämpövoiman vahvuus on aina ollut laaja ja kattava asiakaspalvelu kaikissa kiinteistön lämmitykseen liittyvissä palveluissa. Veloituksettomat palvelumme sisältävät vikailmoituspalvelun (24/7), käytönopastuksen kuin myös Hyvinkään kaupunkikonsernin kanssa yhteistyössä toteutetun EnergiaHelppi-energianeuvontapalvelun.

kaksi asentajaa tutkii kaukolämpölaitteistoa
Hinnastot

Uudet 100 %:sti uusiutuvat kaukolämpötuotteet

Toimme vuoden 2022 alusta hyvinkääläisille kiinteistöille uusia vaihtoehtoja kaukolämpötuotteiksi. Uudet tuotteemme sisältävät erilaisia energiatehokkuuteen ja lämmityslaitteiden toimivuuteen liittyviä palveluja, jotta lämmityksestä tulisi asiakkaillemme vieläkin helpompaa. Fiksulämpö, Joustolämpö ja Helppolämpö auttavat asiakkaita käyttämään lämpöenergiaa tehokkaammin ja varmistamaan, että kaukolämpölaitteet toimivat optimaalisesti. Asiakas voi nyt myös halutessaan valita 100 %:sti uusiutuvan kaukolämpötuotteen.

Hyvinkään kaupunki säästää vuosittain jopa miljoonaa euroa tekoälyn ja energiatehokkuusinvestointien avulla

Hyvinkään kaupunkikonsernin kiinteistöjen energiankäytön tehokkuutta valvotaan keskitetyn valvomopalvelu WiRE:n avulla. Nykyisin kaupunki hyödyntää tekoälyn tuottamaa tietoa energiajohtamisessaan ja kykenee sen avulla tunnistamaan potentiaaliset säästökohteet sekä tekemään järkeviä investointeja.

Kaupungin tilapalveluiden arvion mukaan tehdyt energiansäästöinvestoinnit ovat tuoneet vuosittain säästöä puolesta miljoonasta miljoonaan euroa. Kipinän energiankuluissa on säästetty noin 60 000 kilowattituntia per vuosi.

“Ilmanvaihtokoneiden sähköenergian säästö vuoden aikana vastaa noin neljän sähkölämmitteisen omakotitalon kulutusta.” kertoo Hyvinkään tilakeskuksen LVIA-projektipäällikkö Erkki Viljanen.

Alkuperätodennettua kaukolämpöä Hyvinkäällä

Hyvinkään Lämpövoima otti lämmön alkuperätakuujärjestelmän käyttöön kesällä 2022 heti lainsäädännön voimaantulon mahdollistaessa sen. Alkuperätakuu on asiakirja, joka osoittaa käyttäjälle energian alkuperän. Alkuperätakuun avulla energian käyttäjä voi luottaa siihen, että hänen ostamansa energia on tuotettu alkuperätakuun mukaisella tavalla. Kyseessä on lämmölle tullut vastaava toimintamalli, joka on sähköllä ollut käytössä jo useita vuosia.

Uudet kaukolämpötuotteemme sisältävät 100 %:sti uusiutuvan kaukolämmön, joka varmennetaan alkuperätakuiden avulla. Uusiutuva kaukolämpö on tuotettu biopohjaisesti Hyvinkään Lämpövoiman pellettilaitoksella ja Myllyn Parhaan biokattilassa.

Vastasimme asiakkaidemme toiveisiin kiinteistöjen energiatehokkuutta ja olosuhteita edistävällä palveluportaalilla

Vuoden 2022 alussa toimme asiakkaidemme saataville Fiksulämpö-tuotteeseen sisältyvän digitaalisen palveluportaalin. Portaalissa on seurattavissa kiinteistön energian ja veden käytön lisäksi myös rakennuksien sisälämpötilat. Asiantuntijamme auttavat tunnistamaan kiinteistön energia- ja talotekniset kehittämistarpeet sekä pitämään kaukolämpölaitteet hyvässä käyttökunnossa.

palveluportaali mobiili
mies työtakissa turvakypärä päässä

Kaukolämmön huoltovarmuus on Hyvinkäällä huippuluokkaa

Viimeisten vuosien koko maailmaa koskettaneet tapahtumat ovat osaltansa koetelleet Suomen energiajärjestelmien ja niitä ylläpitävien toimijoiden kykyä selviytyä poikkeustilanteissa. Hyvinkäällä on kuitenkin huoltovarmuuden varmistamisen eteen tehty systemaattisesti töitä vuosikymmeniä. Siinä missä sähköjärjestelmästä on romutettu toimivia varalaitoksia viimeisen vuosikymmenen aikana, on Hyvinkäällä säilytetty varalämpökeskukset osana nykyaikaista energiajärjestelmää.

Varavoimakoneita hyödyntämällä pystytään kaukolämpöä tuottamaan hyvinkääläisille asiakkaille myös niissä tilanteissa, kun sähköt ovat katki näiltä alueilta. Olemme myös varmistaneet polttoaineen saatavuuden niin bio- ja fossiilisten polttoaineiden osalta hyödyntämällä polttoaineen varastointia niin pelletin kuin kevyen polttoöljyn osalta.

Energiatehokkuus osana Hyvinkään vuokra-asuntojen arkea

Hyvinkään vuokra-asunnot ovat tehneet useiden vuosien ajan pitkäjänteistä energiansäästötyötä.
Energiatehokkuusasiat näkyvät Hyvinkään vuokra-asuntojen toiminnassa kokonaisvaltaisesti aina uudisrakennusten suunnittelusta olemassa olevien rakennusten käyttöön. Peruskorjauksien yhteydessä toteutetuilla ja käyttöönotetuilla ratkaisuilla on parannettu asuntojen energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Huoneistoihin on asennettu huoneistokohtaisia etäluettavia olosuhdeantureita, joiden avulla pystytään seuraamaan, onko asunnoissa esimerkiksi ylilämmitystä. Energian- ja vedenkulutuksen seurantaa on tehostettu yhteistyössä Hyvinkään Lämpövoiman kanssa. Kulutusseurantaa toteutetaan etäluettavin mittarein ENERKEY-energiahallintajärjestelmän avulla.

kaksi kerrostaloa, taustalla metsää
Kerrostaloja joiden keskellä nostokurki

Kehittyvä Hyvinkää – Hangonsillan alue lämpenee 100% kaukolämmöllä

Entisen Hangonratapihan alueelle kehitetään uutta ja urbaania asuinaluetta Hangonsiltaa. Tavoitteena on korkeatasoinen ja ilmastokestävä asuinalue, jossa on huomioitu tulevaisuuden asumisen tarpeet. YIT:n tavoitteena on tehdä kestävästä asumisesta helppoa ja samalla ajatuksella on luotu koteja Hangonsiltaan. Kestävää asumista tukee Hangonsillan alueelle valikoitu lämmitysmuoto – kaukolämpö. Kaukolämpö oli luonnollinen valinta YIT:lle, joka haluaa panostaa uusiutuviin lämmitysmuotoihin ja vihreään energiaan.

Vuoden 2020 loppupuolella valmistunut Kipinä-koulutalo on alueen sydän. Kipinän tiloissa toimii Hyvinkään lukio ja Hyvinkään opisto. Koulutalon energiatehokkuudesta ja hyvinvoinnista huolehtii Hyvinkään Lämpövoiman valvomopalvelu WiRE. Palvelu seuraa rakennuksen lämmön, sähkön ja veden kulutusta sekä sisäilman laatua.